Артур Дерев’янко: У складі миротворчої місії на Донбасі не повинно бути громадян РФ

Изображение статьи

Для введення миротворчого батальйону у зоні проведення ООС потрібна політична воля та взаємодія усіх державних органів в Україні. До складу миротворчого батальйону на Донбасі не повинні входити громадяни Російської Федерації, а потрібно залучати людей з інших країн. Таку думку висловив Артур Дерев’янко, голова ЦКРК Аграрної партії, український військовий, полковник запасу, екс-голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції під час ефіру на радіо «Голос столиці».

«Чому не вводять миротворчий батальйон на Донбасі? Тому що це кропітка праця політиків. Цим питанням займається Міністерство закордонних справ, Міністерство оборони та лідери країни. Миротворчу місію відразу ввести не можливо, тому що вона може входити в країну півроку, або навіть рік. На мою думку, у складі миротворчої місії не повинно бути росіян. А ще краще, окрім українців, залучити людей з інших країн, оскільки вони зможуть об’єктивно оцінити ситуацію, яка відбувається у зоні проведення ООС, а саме: хто є агресором, а хто є людиною, яка захищає свою Батьківщину», – повідомив Артур Дерев’янко.

Зазначимо, Артур Дерев'янко з 1986 по 1988 рік командував в Афганістані групою, а пізніше – ротою спеціального призначення. За час проходження служби в Афганістані нагороджений орденом «Червоного Прапора» і трьома орденами «Червоної Зірки». Нагороджений орденами «За заслуги» ІІ і ІІІ ступенів.

Останні новини