Чиновницький апарат потрібно скоротити вдвічі, – Поплавський

Изображение статьи

Україні потрібна радикальна реформа органів державної влади. Весь чиновницький апарат потрібно скоротити на 50%.

Таку думку висловив лідер Аграрної партії України Михайло Поплавський в ефірі телеканалу 112.Україна.

«Подивіться, скільки бюджетних коштів забирає сьогодні чиновницький апарат! Всіх їх потрібно годувати, всім потрібні пільги. Після децентралізації, після об’єднання в громади, людям не потрібна така кількість чиновників на місцях, вони самі собі можуть забезпечити управління», - наголосив Поплавський.

Він переконаний, Кабінету Міністрів не потрібна така кількість міністерств, бо їхня ефективність сумнівна. Краще гроші на утримання цих установ витратити на підвищення пенсій.

Також лідер Аграрної партії виступає за скорочення кількості депутатів Верховної Ради.

«250 народних депутатів – це було б ідеально, - зазначив Михайло Поплавський. – Зараз нова команда Президента відпрацьовує ідею створення двопалатного парламенту. На мою думку, це один з цивілізованих шляхів реформування головного законотворчого органу».

Михайло Поплавський вважає, що старим політичним партіям, які від виборів до виборів лише обіцяють, а потім у парламенті нічого не роблять, потрібно заборонити повторно висуватися на виборах до Верховної Ради.

«Український парламент з року в рік «грає старими засмальцьованими картами». Потрібно давати можливість новим політичним силам», - каже Михайло Поплавський.

За його словами, сьогодні є Аграрна партія, яка не керована олігархами, і має великий потенціал, поєднує в собі ефективних менеджерів, молодь і досвід. Аграрна партія – це партія простих людей, партія відродження українського села, партія захисту вчителів, лікарів тощо.

Лідер Аграрної партії наголосив: «Ми йдемо у Верховну Раду з відкритим забралом. Ми йдемо, щоб захистити кожного жителя українського села».

Останні новини