8 та 9 травня не потрібно переводити у політичну площину, – Олег Ніколенко

Изображение статьи

Українці повинні гідно вшановувати подвиг свого народу і його внесок у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні. Таку думку висловив член Президії Аграрної партії України, голова Запорізької обласної партійної організації Олег Ніколенко в ефірі телеканалу «Наш».

«Дискусії, які останніми роками відбуваються довкола дат 8 та 9 травня, мають політичне спрямування. Нас намагаються розділити за національною ознакою, за територією, за святами… Пам’ятні травневі дати не потрібно переводити у політичну площину. Ще у 2015 році Україна на державному рівні визначила 8 травня - Днем пам’яті та примирення, а 9 травня  - Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні ми повинні висловлювати повагу та вшановувати пам’ять усіх, хто боровся проти нацизму», - наголосив Олег Ніколенко.

Він зазначив, що День перемоги – це безумовно, свято, але зі сльозами на очах.

«Це особливий день для українського народу, який зазнав величезних втрат у Другій світовій війні, і продовжує втрачати людські життя у воєнному конфлікті на Сході України, захищаючи свою територію від сусіда-агресора», - зазначив член Президії АПУ.

Про жахи 1939-1945 років Олег Ніколенко знає від своїх шкільних вчителів, які були безпосередніми свідками і учасниками тієї страшної війні.

«Вони розповідали нам про героїчні подвиги ветеранів і завжди наголошували: мир на землі – найголовніше і найцінніше. Ми і наші майбутні покоління не маємо права забувати цю істину ніколи», -  підкреслив партієць.

Останні новини