Денис Марчук заявив, що громади повинні управляти усіма належними їм ресурсами

Изображение статьи

Аграрна партія у парламенті працюватиме над тим, щоб українці відчули реальні переваги децентралізації. Органам місцевої влади потрібно надати право вільно розпоряджатися ресурсами, які їм належать.

Таку думку озвучив Денис Марчук, №3 виборчого списку Аграрної партії до Верховної Ради, заступник голови Всеукраїнської Аграрної в ефірі одного з одеських телеканалів.

«Об’єднаним територіальним громадам дали велику кількість повноважень, але фінансування більшою мірою залишилося в Києві. Що сьогодні мають ОТГ?

60% СПД фізичних осіб. Але це мізер. Потрібно зробити так, щоб більше 70% сплачених до бюджету коштів залишалося в громадах», – зауважив Денис Марчук.

За його словами, нинішня влада не стимулює українців до розвитку малого та середнього бізнесу, не вчить людей писати проекти на грантовій основі, де можна було залучати і створювати сімейні господарства.

«Кожного року звітують, що обєдналося сотні громад. Але нам потрібна не статистика, а результат децентраліцізації, а його практично немає. Тому одне із головних завдань Аграрної партії у новому скликанні Верховної Раді – ефективно завершити реформу децентралізації та працювати над розвитком села», – сказав Денис Марчук, №3 виборчого списку Аграрної партії до ВР.

Він упевнений у перемозі Аграрної партії на парламентських виборах: «10 мільйонів людей, які проживають у сільській місцевості, і для яких небайдужа доля українського села, повинні мати представництво у головному законотворчому органі країни».

Завдання Аграрної партії у парламенті, за словами Дениса Марчука, – через свою законодавчу діяльність покращити життя українців, зробити село престижним та сприяти розвитку малого та середнього бізнесу.

Нагадаємо, 15 червня лідери виборчого списку Аграрної партії України Михайло Поплавський, Лілія Бортич, Денис Марчук і Анна Мадей розпочали всеукраїнський передвиборчий тур. Одещина стала першим регіоном, який відвідали партійці. Вже 21 червня вони вирушать у поїздку Київщиною.

Останні новини