До відома ЗМІ

Изображение статьи

Аграрна партія України офіційно повідомляє, що 18 жовтня 2018 року Міністерством юстиції України, на підставі правового аналізу наданих для державної реєстрації документів, після ретельної юридичної експертизи, у повній відповідності до вимог чинного законодавства, було прийнято рішення про державну реєстрацію змін у складі керівних органів Аграрної партії України, прийнятих на підставі рішень позачергового З’їзду Партії від 12 вересня 2018 року, в тому числі здійснено державну реєстрацію зміни Голови Партії та призначення нового Голови Партії – Крутька Юрія Миколайовича, нових Заступників Голови Партії, а також нового кількісного та персонального складу Політичної ради та Центральної контрольно-ревізійної комісії Партії.

Повноваження Скоцика Віталія Євстафійовича, як Голови Партії, достроково припинені З’їздом Партії, який відбувся 12 вересня 2018 року. Окрім цього, Скоцик Віталій взагалі не є членом Аграрної партії України, оскільки його було виключено з Партії у зв’язку з грубим порушенням ним Статуту Партії та вчиненням дій, які завдають шкоди авторитету та дискредитують керівний орган Партії та Партію в цілому.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 1 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» (далі – Закон), державна реєстрація … - офіційне визнання шляхом засвідчення державою факту …зміни відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (далі – Реєстр), про юридичну особу…

Згідно з п. 13 ч. 2 ст. 9З Закону в Реєстрі містяться такі відомості про юридичну особу, крім державних органів і органів місцевого самоврядування як юридичних осіб: відомості про керівника юридичної особи…

Отже, внесення відомостей у Реєстр про нового керівника політичної партії є офіційним визнанням державою факту зміни голови політичної партії.

У зв’язку з вищенаведеними фактами вважаємо, що вчорашній мітинг, який організував екс-керівник Аграрної партії і його найближче оточення, біля Міністерства юстиції України – зумисна акція тиску на державний орган! Організувавши трішки більше двох сотень людей, вони знову безспідставно звинуватили всіх, хто їх не підтримує у протиправних діях і рейдерстві. Ми переконані, що це виключно провокаційні дії, що штучно організовує Скоцик Віталій, який фінансується певним одіозним олігархом для того, щоб всіма можливими методами спробувати маніпулювати думками суспільства та зумисно чинити тиск на прийняття офіційних рішень!

Наступного тижня, ми організуємо брифінг керівництва Аграрної партії України, на якому обговоримо із представниками засобів масової комунікації ситуацію, що склалась і подальші партійні плани.

Останні новини