Фахівці Аграрної партії готові долучитися до розробки нової земельної стратегії України

Изображение статьи

20 грудня Верховна Рада подовжила чинний в Україні з 2001 року мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення до 2020 року.

Аграрна партія щиро вітає рішення українських парламентаріїв щодо одного з найголовніших питань національної безпеки.

"Ми раді, що в депутатів знайшлася політична воля не чіпати земельне питання у той час, поки країна потерпає від агресії північного сусіда. Ми щиро вдячні, що народні обранці дослухалися до позиції Аграрної партії України, яка полягає в тому, щоб продовжити дію мораторію на продаж землі до завершення розробки та прийняття пакету законодавчого та нормативно-правового забезпечення здійснення земельної реформи", - наголосив голова Аграрної Партії України Юрій Крутько.

Лідер політичної сили наголошує: законодавча база в питаннях земельних відносин є недосконалою, тому це призводить до рейдерських захоплень, обмежує розвиток фермерських господарств та не захищає права орендодавців.

Саме тому спеціалісти Аграрної Партії України готові вже сьогодні долучитися до спільної із законотворцями роботи над створенням нової стратегії, яка дозволить провести в Україні якісну земельну реформу.

Як повідомлялося раніше, 26 листопада 2018 року на XVII позачерговому З’їзді Аграрної партії України було прийнято рішення щодо необхідності продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Аграрна партія України наголоcила на необхідності передачі землі громадам і забороні торгувати землею під час війни. Політична сила зібрала більше 3 млн підписів громадян проти продажу землі, і закликала всіх відстоювати право українців бути господарями на своїй землі.

Останні новини