«Між Україною та Європейським Союзом має бути повноцінне партнерство, а не зобов’язання», – Денис Марчук

Изображение статьи

Україна не повинна брати на себе зобов’язання перед Європою, а має бути повноцінним партнером Європейського Союзу. Таку думку висловив кандидат у народні депутати від Аграрної партії України Денис Марчук в ефірі телеканалу ZIK.

Підписавши асоціацію з ЄС, Україна взяла на себе політичні  зобов’язання, але великою складовою асоціації є підписані двосторонні економічні зобов’язання. 

«І коли сьогодні Європа захищає свої інтереси за рахунок квотування і таким чином обмежує Україні доступ до свого ринку, то де партнерство? – наголосив Денис Марчук.

В свою чергу Україні потрібно наближатися до Європейського Союзу не лише через якісь політичні рішення чи заяви, потрібно роботи конкретні кроки.

«Конкретні кроки – це законопроекти у реформуванні судової гілки влади, впровадження антимонопольних заходів для боротьби з корупцією, імплементувати в Україні засади європейського законодавства правоохоронної сфери. Ми не повинні просити 200 млн євро на ті реформи, які ми хочемо реалізувати. Ми повинні говорити, що ці гроші ми можемо заробити в ЕС. У нас є додана вартість, ми маємо продовольчі товари, інтелектуальний продукт і так далі. Треба обмінюватися, торгувати. І тоді Україна позиціонуватиметься не як держава заробітчан, а надійний економічний партнер», - наголосив Денис Марчук.

Україна повинна мати тісніші економічні зв’язки з Європою, які б давали можливість заробляти і Україні, і Європейському Союзу.

Останні новини