Незаплямована репутація і чітка мета: Аграрна партія йде у ВР

Изображение статьи

Аграрна партія йде у парламент з незаплямованою репутацією і стратегічною метою. Про це сьогодні під час з’їзду політичної сили заявив голова Аграрної партії України Юрій Крутько. 

«Оновлена Аграрна партія України вперше бере участь у виборах до Верховної Ради. Наша ідеологія  проста. Умови життя і праці в селі повинні бути такими, щоб люди хотіли жити, працювати і залишатися у селі. Наша держава має бути вільною і незалежною, а управління країною - по совісті і з Божою допомогою», - зазначив голова партії.

За словами Юрія Крутька Аграрна партія має дві головні стратегічні мети. Перша – ефективно завершити децентралізацію. Потрібно продовжити процедуру розгляду змін до Конституції щодо децентралізації та посилити місцеве самоврядування прийняттям необхідних законів.

«Потрібно докорінно змінити систему і максимально залучити український народ до управління процесами у своїй місцевості. Ми повинні збільшити кількість виборчих посад на місцях та скоротити термін перебування на цих посадах, що посилить відповідальність за прийняття рішень. Ми маємо наполягати на необхідності проведення місцевих референдумів для визначення напрямків розвитку та діяльності громад. Громади мають отримати право розпоряджатися всіма своїми природними ресурсами та використовувати 70% зібраних податків на власні потреби», - наголосив Юрій Крутько.

Оскільки у селі сконцентрована значна частина соціально-економічного потенціалу, другою важливою стратегічною метою Аграрної партії у ВР - зробити українське село престижним. «Сьогодні говорять про АйТі, новітні технології, і багатьом здається, що село – це вчорашній день… Кажуть «він\вона з периферії». Історія показує, що генії лише помирають у великих містах, але народжуються саме в селі. Агарна партія поверне повагу до українського села. Слово «периферія» має зникнути з нашого словника, коли ми говоримо про село», - сказав голова партії. 

Завдання Аграрної партії у Верховній Раді, за словами Юрія Крутька, вирішити критично важливі для селян питання, які вже багато років ігнорує центральна влада.  

«Протягом останніх 5 років Аграрна партія зосередилася на місцевому управлінні, тому знає проблеми національного рівня, які не входять до компетенції місцевих органів влади та ОТГ. Ми повинні захистити сім’ї, землі, врожай, господарство від рейдерства. Врахувати інтереси селян у законодавстві, яке регулює обіг і використання землі. Ми повинні подбати про якісні дороги. Ми маємо стимулювати українське виробництво та переробку, стимулювати інвестиції у соціальний розвиток сільських територій. Наш голос і робота потрібні у парламенті та уряді. Аграрна партія готова брати відповідальність за розвиток України» - підсумував Юрій Крутько.

Нагадаємо, 9 червня 2019 року Аграрна партія України презентувала виборчий список кандидатів до Верховної Ради, який очолив Михайло Поплавський.

Останні новини