Партієць-аграрій відкрив унікальну ферму з вирощування равликів

Изображение статьи

Заступник голови Тиврівської районної організації Аграрної партії України, український аграрій Василь Прудник відкрив на Вінниччині унікальну ферму з вирощування равликів Helix Aspersa Maxima. Наразі на равликовій фермі працює вдвох з сином Максимом. Каже, процес складний і на сьогодні вони запустилися на 10% від планової потужності, тож розвиватись є куди.

«Робота клопітка, організація виробництва витратна, але перспективи розвитку величезні тож нівелюють ризики. Зараз цей бізнес гарно розвинений на заході України та попит на продукцію великий, пропозиція маленька», – зазначив Василь Прудник.

Аграрій вирішив займатись вирощування равликів, тому що шукав нові ідеї для бізнесу.

«Звичайно ж, треба забезпечити хороші умови, тепло і вологу, але сподіваємося, що все це має окупатися. Равлики цього виду Helix Aspersa Maxima ростуть швидко – шість місяців. Їхнє м’ясо набагато смачніше і ніжніше, ніж у виноградних, а попит набагато вищий», – розповідає Василь Прудник.

Молодняк влітку із теплиці переселяють у вольєри на землі, на свіжому повітрі, де вже підростає ріпак – зелений корм для молодих равликів. Годують равликів і спеціальним комбікормом, що дає можливість виростити їх протягом одного сезону. В кінці вересня – на початку лютого їх збирають і готують до реалізації.

Свій проект з вирощування равликів аграрій планує реалізувати протягом 5 років. Планова потужність виробництва складає 50 тон готової продукції у живій вазі.

Довідка

Равликів вживали в їжу ще з античних часів. У Стародавньому Римі такі страви вважалися неодмінним атрибутом будь-яких урочистостей. Равлики були лікувальним засобом і їжею. Страви з них називають дієтичними. У цьому м’ясі зовсім немає холестерину, зате воно багате білком, вітамінами В6, В12, залізом, кальцієм, магнієм. Воно м’яке, легко засвоюється. Особливо рекомендують його тим, у кого є порушення кальцієвого балансу в організмі, вагітним і жінкам, які годують, дітям, літнім людям. М’ясо равликів покращує роботу кишківника і нормалізує обмін речовин.

Вважається, що завдяки вмісту магнію воно допомагає боротися зі стресом. І головне – не варто забувати, що це дуже смачний продукт. Найбільший попит на равликів Helix Aspersa Maxima існує у Франції, Англії, Німеччині, Бельгії, Італії, Португалії та країнах Азії.

Останні новини