Підвищений розмір пенсій – це блюзнірство та знущання над людьми, – Лілія Бортич

Изображение статьи

З 1 липня пенсіонерам з тривалим трудовим стажем, які через низьку зарплату мають невеликі пенсії, підвищили виплати у середньому до 2 тис. грн на рік. Утім, такі доплати – це блюзнірство та знущання над людьми. Таку думку висловила Лілія Бортич, №2 виборчого списку Аграрної партії до Верховної Ради.

«Якщо брати власне цифри, то це в середньому, на день підвищення становить 2 грн., у декого – 3 грн. Це не підвищення, а блюзнірство і знущання над людьми, які мають трудовий стаж 30 та 35 років відповідно», – зазначила Лілія Бортич.

За її словами, у наступному році в бюджеті закладено підвищення мінімальної пенсії на 4 гривні на день, а мінімальної заробітної плати – на 15 грн.

Зазначимо, з 1 липня Кабінет міністрів України схвалив проект постанови щодо підвищення пенсій для українців з тривалим трудовим стажем.

Згідно з рішенням уряду, підвищення передбачається у разі, коли особи з тривалим трудовим стажем мають невисокий розмір пенсійних виплат і пенсія буде становити до 2 тисяч грн для чоловіків зі страховим стажем 35 років і жінок – 30 років.

Реалізація цієї постанови потребуватиме додаткових видатків у сумі 643 мільйонів гривень на місяць для близько 2,5 млн осіб.

Останні новини