Політичні експерти пророкують, що Аграрна партія має всі шанси потрапити до парламенту

Изображение статьи

Політологи та експерти підбивають політичні підсумки року, що минає. Його головним завданням стала підготовка до виборів наступного року, - таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"2019 рік – це рік великого виборчого циклу, який починається навесні президентськими виборами і закінчиться восени парламентськими", - зауважив Вадим Карасьов.

Найважливішим маркером політичного кінця року експерти вважають вибори до об'єднаних територіальних громад, результати яких підтверджують основні електоральні тенденції.

Аграрна партія України стала першою і єдиною позапарламентською силою, яка одержала перемогу на місцевих виборах 23 грудня, і увійшла в трійку лідерів поруч із БПП та Батьківщиною.

За словами політологів, вибори в ОТГ довели, що Аграрна партія має достатню підтримку своїх ідей у суспільстві, аби потрапити у Верховну Раду до наступного року і сформувати дієву фракцію.

"Аграрна партія звичайно продемонструвала свою стійкість і міцність. Очевидно тому, що це прямий контакт з виборцями. Більшість людей на місці працюють, мають безпосередній контакт, безпосередню відповідальність за соціалку і за все інше", - розповів політолог Володимир Цибулько.

Аграрна партія є головним захисником інтересів мешканців сільської місцевості, адже активно підтримує децентралізацію, розвиток малого та середнього сільськогосподарського підприємництва, і загалом – відродження українського села. До речі, експерти вважають, що децентралізацію влади дуже важливо закріпити на Конституційному рівні.

"Ми не знаємо хто може прийти до влади, а бажання того, хто зайде в головні Кабінети країни сконцентрувати у власних руках максимальну кількість грошей, розподілення цих грошей, буде надзвичайно велике. І ті досягнення, які були досягнуті децентралізацією, а це половина бюджетів на місця і можливість розподілення земель — це якраз таки інтерес того хто може прийти і встановити власний контроль. Тому закріплення в тіло Конституції є дуже серйозним і великим викликом", - зауважив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк.

Для аграріїв питання децентралізації є принциповим, тому партія всіма законними засобами домагатиметься якнайшвидшого його вирішення, у тому числі й у парламенті.

Останні новини