«Проблеми села потрібно вирішувати комплексно, а не знищувати його», – Лілія Бортич

Изображение статьи

Проблеми сільської місцевості потрібно вирішувати комплексно, враховуючи демографічні, економічні та соціальні особливості кожного з населених пунктів. Закриття шкіл, дитячих садочків призводить до постійного зменшення сільського населення та зникнення цілих поселень.

Про це розповіла Лілія Бортич, №2 виборчого списку Аграрної партії до Верховної Ради, голова фракції Аграрної партії у Чернівецькій обласній раді у програмі «Реальне життя» на одеському телеканалі «А1».

«Якщо закриваються в селищі садочки та школи – село вже не існуватиме, тому що молодь виїжджає, і ніколи більше не повернеться», – зазначила Лілія Бортич.

Щорічно сільське населення скорочується близько на 150 тисяч осіб, а це дорівнює половині таких міст як Житомир, Чернігів, Суми, Черкаси. Тому питання щодо відродження українського села повинно стояти на першому місці.

Сьогодні на селі найбільш сильно відчуваються проблеми безробіття, низької якості освіти, охорони здоров’я та відсутності інвестицій у розвиток господарства.

«Вирішувати проблеми села потрібно комплексно: якщо ми кажемо про телемедицину у селі, в якому немає інтернету, і бабуся чи фельдшер не знають, як подзвонити по «Скайпу», то це знищення українського села, а не його розвиток», – пояснила Лілія Бортич, №2 виборчого списку Аграрної партії до ВР.

Останні 3 роки Аграрна партія перемагала на місцевих виборах і є третьою політичною силою в Україні за кількістю місцевих депутатів та голів громад. Однак, не всі місцеві проблеми можна вирішити, будучи головою сільради чи депутатом. А народні депутати не чують і не враховують думок простих мешканців. Тому Аграрна партія вирішила іти в парламент і ефективно завершити процеси децентралізації.

«Аграрна партія орієнтується на професійні якості кожного кандидата. Наше завдання – провести людей в парламент, за яких не буде соромно. Ми - партія українського народу, тому що у нас є вчителі, медики, науковці, підприємці. У нас немає єдиного лідера, а є сильні та самодостатні люди в усіх регіонах України. Ми, як ніхто інший, знаємо, з якими проблемами стикаються на землі люди, які проходять всі фази реформ. На жаль, реформи, які створюють у Києві, недієві на місцях», – підкреслила Лілія Бортич.

Рішення Аграрної партії йти на вибори, за словами Лілії Бортич, свідоме і непохитне. Його мета - своїм практичним та професійним досвідом зробити свій внесок у розвиток цієї країни.

Останні новини