У старої політичної еліти немає чіткого розуміння, як завершити війну на Сході України, – Денис Марчук

Изображение статьи

Політичні сили, які раніше були при владі і сьогодні знову йдуть на вибори до Верховної Ради, не мають чіткого плану, як завершити війну на Сході України. Тему війни політичні партії старанно обходять.

Таку думку озвучив Денис Марчук, №3 виборчого списку Аграрної партії до Верховної Ради, заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради під час дебатів у ток-шоу «Зворотний відлік. Парламентські» на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

«Наразі нам стара політична еліта обіцяє, що якщо пройде до Верховної Ради, то знає, як завершити війну на Сході України. В мене постає питання: якщо ви були в парламенті, і за ці 5 років не спромоглися це зробити, то яким чином ви зможете вирішити цю національну проблему в наступному скликанні? Давайте будемо чесними – це з їхнього боку лукавство», – зазначив Денис Марчук.

Натомість Денис Марчук вважає, що ключовим механізмом врегулювання війни на Донбасі є саме нормандський формат переговорів і їхнє продовження – мінські переговори.

Питання національної безпеки полягає не тільки в захисті кордонів країни та життєво важливих інтересів громадян, суспільства та держави в цілому, а й в захисті землі.

«Днями президент України говорить, що країна готова запускати відкритий ринок землі і ми будемо допускати сюди іноземців. То за що 5 років йде боротьба в цій країні? Чи це не є питанням національної безпеки?» – наголосив один із лідерів виборчого списку Аграрної партії.

Аграрна партія України сьогодні виступає проти запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення, оскільки країна поки що не готова до цього.

«В Україні досі не проведена інвентаризація землі, ніхто в країні не знає, скільки землі в державній або комунальній власності. В земельному кадастрі міститься по декілька ділянок, кадастровий номер яких співпадає»,– підсумував Денис Марчук.

Останні новини