Українська авіаційна галузь потребує негайної програми розвитку – Салюта

Изображение статьи

Авіаційна промисловість сьогодні переживає не найкращі часи. Аби вивести її на якісно новий для України рівень, необхідно якомога швидше прийняти державну програму розвитку галузі.

Таку думку висловив голова Об'єднання організацій роботодавців авіаційної промисловості України Віктор Салюта під час засідання загальних зборів організації, яке днями відбулося в Києві.

"Програма розвитку авіаційної промисловості України має бути прийнята на державному рівні. Тим більше, що цей документ розроблений, і вже знаходиться на розгляді у Кабінеті Міністрів. В програмі чітко прописані найнеобхідніші кроки: імпортозаміщення, пільги для підприємств, збереження науково-дослідних інститутів тощо", - зазначив Салюта.

За його словами, з огляду на те, що авіаційна галузь нараховує десятки тисяч працівників, необхідно також проведення грамотної кадрової політики. Вирішення всіх цих питань потребує прийняття низки відповідних законів Верховною Радою України.

Одночасно із зборами Об'єднання відбулося і засідання кластеру "Мехатроніка", де присутні розглянули проблемні питання роботи авіаційної галузі України і наголосили на важливості створення кластерів.

"У форматі кластерів працює вся промисловість Європи. Це дієвий механізм, який потрібно впровадити і в Україні, - додав Віктор Салюта. – В нашій країні створений поки що один кластер - "Мехатроніка", куди входять ведучі авіаційні підприємства, науководослідні інститути та учбові заклади. Але подібні об'єднання мають працювати і по інших напрямках діяльності галузі".

Голова Об'єднання організацій роботодавців авіаційної промисловості України також зазначив, що робота всієї галузі має відбуватися за міжнародними стандартами. Це дасть можливість конкурувати українцям на світовому авіаційному ринку.

"На превеликий жаль, ці всі питання в нашій державі вирішуються дуже повільно. Але збереження місця України в еліті авіаційних держав світу залежить лише від нас, виробників, науковців, та політичної волі української влади", - резюмував Віктор Салюта.

Останні новини