Верховний суд поставив крапку у пережеребкуванні і захистив 10% голосів виборців Аграрної партії

Изображение статьи

Рішення Верховного суду унеможливить маніпуляції з результатами дострокових виборів.

Сьогодні Верховний суд України задовільнив апеляцію Центральної виборчої комісії та скасував рішення Шостого апеляційного суду, який зобов’язував провести повторне жеребкування партій. Про це повідомляє прес-служба Аграрної партії.

Жеребкування політичних партій з порушенням норм закону могло стати однією з причин оскарження різними політичним силами результатів дострокових виборів. Тому Аграрна партія вимагала діяти в межах закону і підтвердити вищими судовими інстанціями законність проведення жеребкування Центральною виборчою комісією.

Колегія суддів Верховного суду прийняла правове рішення, яким унеможливила зрив дострокових парламентських виборів 21 липня 2019 року та оскарження їх результатів.

Аграрна партія впевнена у перемозі на виборах до парламенту і готова захищати кожен голос свого виборця.

За інформацією виборчого штабу політичної сили, Аграрну партію сьогодні підтримують щонайменш 10% виборців.

Голова виборчої кампанії Аграрної партії України Олег Корбан заявив, що вирішення цього питання в правовому полі було необхідно, адже існував ризик визнання результатів виборів недійсними.

«Ми розуміємо, що тема про жеребкування могла бути підставою для оскарження результатів виборів і визнання їх недійсними. Тому ми подали до суду, щоб зняти можливі ризики та захистити свої результати. Рішення Верховного Суду унеможливлює підстави для оскарження результатів виборів. Ми переконані в своїх силах, в своїх виборцях. Тепер ми з впевненістю зможемо захистити свій результат в 10%», - наголосив Олег Корбан.

Останні новини