«Всі пишуть програми про розвиток українського села, але ніхто не говорить, як його досягти», – Денис Марчук

Изображение статьи

Процедура добровільного об’єднання громад, на яку покладали дуже великі надії, поки що не дає очікуваних результатів. Адже, як показує практика, старости та виконкоми об’єднаних територіальних громад дуже часто не знають як правильно організувати роботу. Управлінського досвіду керування об’єднаними громадами немає, а урядові роз’яснення різняться.

Таку думку висловив у своєму блозі Денис Марчук, один з лідерів виборчого списку Аграрної партії до Верховної Ради, заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради.

Він вважає, що українська влада сьогодні лише пише програми з розвитку сільських територій, але не вдається до реальних дій.

«Програма дій усіх урядів, президентів, парламентів зводиться виключно до написання програм з розвитку українського села. Та ніхто не говорить, яким чином можна досягнути економічного розвитку сіл, що надасть поштовх для розвитку всіх інших важливих умов життя у своїй громаді», - написав Денис Марчук.

Кандидат у народні депутати від Аграрної партії України вважає, що в сільській місцевості одним із найперспективніших проектів є створення агропромислових кластерів.

Україна все більше претендує на статус головного постачальника харчової продукції у світі. Однак, для цього країна має виготовляти якісну продукцію за помірною ціною, щоб вдало конкурувати на ринку.

«Кожен регіон має спеціалізуватись на конкретній групі продукції, яка є економічно вигідною для певного населеного пункту. Якщо економіка запрацює, ми зможемо говорити про управління соціальним розвитком села на основі кластерного підходу. Суть якого заключається в тому, щоб покращити благоустрій територій, розвиток медичної, освітньої сфер, модернізації транспортної і телекомунікаційної мереж, поліпшення побутового і торгівельного обслуговування жителів певної території. Переконаний, це перспективний шлях розвитку економіки та покращення життя у селі», – підсумував Денис Марчук.

Останні новини