За «кнопкодавство» депутати мають нести відповідальність, – Михайло Поплавський

Изображение статьи

До тих депутатів, які займаються «кнопкодавством», потрібно застосовувати жорсткі міри відповідальності.

Таку думку висловив лідер виборчого списку Аграрної партії України Михайло Поплавський в ефірі телеканалу 112:Україна.

«Я особисто «кнопкодавством» не займаюся: голосую лише за себе і ні за кого більше. А до тих депутатів, які «кнопкодавлять», потрібно застосовувати жорсткі міри відповідальності, можливо, навіть і кримінальної», - наголосив Михайло Поплавський.

За його словами, потрібно запровадити такі механізми покарання, аби народні обранці боялися «кнопкодавити». Але у парламенті нинішнього скликання на це немає політичної волі.

«Якби Парубій (Андрій Парубій, голова Верховної Ради – прим.) та Порошенко (Петро Порошенко, 5-й Президент України – прим.) хотіли ввести відповідальність за «кнопкодавство», вони б це зробили. В них для цього була коаліція. Але цього не сталося, бо їм воно було не вигідно. Адже ті депутати, які є сьогодні у Верховній Раді, постійно в роз’їздах, займаються бізнесом», - зауважив Михайло Поплавський.

Він зазначив, що запускати сьогодні систему «Рада», яка працює за відбитком пальця, не вигідно чинним народним депутатам, бо всі вони зараз займаються виборами, і сесійна зала порожня.

Нагадаємо, дострокові парламентські вибори в Україні призначені на 21 липня 2019 року. Вони відбудуться за старою – змішаною - системою.Аграрна партія на ХХІ позачерговому З’їзді прийняла рішення брати участь у цих виборах до Верховної Ради.

Останні новини