ЗВЕРНЕННЯ Аграрної партії України до Президента України Зеленського Володимира Олександровича

Изображение статьи

Скасування мораторію та запровадження в Україні ринку земель сільськогосподарського призначення є одним з кроків, які виходять далеко за рамки сьогодення, та визначають подальшу долю не тільки аграрного сектору, а і всієї країни на десятиріччя вперед. Саме тому прийняття Законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який вноситься Кабінетом Міністрів України на розгляд сесії Верховної Ради, є наразі поспішним. Враховуючи зазначене,

ЗВЕРТАЄМОСЯ до Вас, пане Президенте:

1. Зняти з порядку денного Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» як неприйнятний.

2. Заборонити продаж земель сільськогосподарського призначення іноземцям.

3. Заборонити продаж земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності.

4. Земельні частки (паї), що теж є землями сільськогосподарського призначення, повинні продаватися виключно у державну власність в особі ОТГ.

Від Вас залежить, чи стануть українці наймитами на власній землі, чи продовжать і далі в Україні рости земельні латифундії? Це не тільки економічне, а й соціальне питання. Там, де землю обробляють малі і середні аграрії, село продовжує жити: у людей є робота, місцеві бюджети отримують податкові надходження, а самі аграрії відіграють ключову роль у розвитку соціального та культурного життя громади.

Аграрна партія України звертається до Вас щодо недопущення поспішного відкриття ринку землі. Сьогодні землі сільськогосподарського призначення - це національна продовольча безпека України. А тим паче, у період війни. Запускати продаж землі саме зараз, коли агресор вже «пускає коріння» на нашій рідній території, не можна ні в якому разі, бо можемо втратити державу в цілому. Допуск великого капіталу та іноземців до Українських земель є реальною загрозою нашій економічній та продовольчій безпеці, а також призведе до наростання соціального напруження та пришвидшення деградації Українського села!

Ми глибоко переконані, що земля має бути ресурсом розвитку саме Українського народу, а не об’єктом наживи для іноземців та олігархів.

Останні новини