Надзавдання для новообраного президента – не «підсісти на голку» та змінити виборчу систему

Изображение статьи

Найближчим часом український парламент має всі шанси позбавитися тиску з боку посади президента.

Про це заявив заступник голови Аграрної партії України Алім Міщук в ефірі одного з українських телеканалів.

«Україна є парламентсько-президентською республікою. Маю надію, що прихід Зеленського на посаду президента нарешті позбавить цю посаду одіозності і ми відійдемо від тиску на парламент», – зазначив партієць.

Він уточнив, що для цього новообраному Президенту дуже важливо не піддаватися впливу олігархів.

Коментуючи тезу ведучого щодо різниці між намірами самостійних політиків і залежних від чиїхось інтересів, Алім Міщук наголосив: «Слово «олігарх» вже набило оскомину, але дай Боже новому президенту не дати «підсадити» себе на цю «голку».

В свою чергу, член Президії Аграрної партії Олег Ніколенко зауважив, що якісні зміни в країні не будуть можливими допоки не зміниться виборча система, а це – ще одне з першочергових завдань для нової команди.

«За якою виборчою системою піде восени до парламенту партія новообраного президента? На сьогоднішній день мажоритарка і закриті списки – це чиста корупція. Тому зміни в країні залежать від того, чи зміниться виборча система. Новій команді на чолі з новим президентом потрібно працювати над зміною політичного устрою. Інакше всі очікування суспільства будуть не виправданими», – наголосив Олег Ніколенко.

Останні новини