Продовольча безпека країни – під загрозою: Аграрна партія звернулася до керівництва держави

Изображение статьи

Аграрна партія України закликає усі керівні органи влади переглянути норми закону України №2628-VІІІ від 23.11.2018 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», які зобов’язують сільськогосподарські підприємства отримувати ліцензії на зберігання пального для власних потреб.

Про це йдеться у зверненні Аграрної партії, яке було направлене президенту України Володимиру Зеленському, голові Верховної Ради Андрію Парубію, прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, голові комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніні Южаніній, заступнику голови комітету з питань аграрної політики Олександру Бакуменку та в.о. голови Державної фіскальної служби України Олександру Власову.

«Ми виступаємо за прозорий ринок пального і підтримуємо боротьбу з тіньовим ринком нафтопродуктів. Проте Закон №2628-VІІІ абсолютно не враховує особливості виробничого процесу агропідприємств, які є кінцевими споживачами палива, а не учасниками ринку нафтопродуктів. Зокрема, норма закону щодо отримання ліцензій на зберігання пального для власних потреб є великою загрозою для повноцінного розвитку аграрного виробництва, і призведе до значного ускладнення умов ведення бізнесу, а великі за розміром штрафні санкції стануть елементом фіскального тиску з боку контролюючих органів», - наголошує політсила.

Закон набуває чинності 1 липня 2019 року – в пік аграрного сезону – і ставить під загрозу українські жнива, оскільки ліцензування паливних сховищ передбачає процедуру подання і розгляду великого пакету документів по кожному об’єкту у дуже стислі терміни, в які вкластися практично нереально.

«Оскільки на адаптацію до нових стандартів відводяться стислі терміни, це може призупинити діяльність аграріїв, і вони вимушені будуть займатися оформленням ліцензії, а не роботою на полях. А отже, під загрозою стане продовольча безпека країни, яка є основою національної безпеки», - йдеться у зверненні.

Аграрна партія України закликає керівні органи влади підтримати аграрну галузь і невідкладно подати до Верховної Ради законопроект щодо внесення змін до Податкового Кодексу України в частині звільнення від обов’язку отримувати ліцензію на зберігання пального сільськогосподарськими товаровиробниками, які використовують його для забезпечення власних виробничих потреб.

Для ознайомлення зі зверненням натисніть ТУТ.

Останні новини