Українська мова є державною на території всієї держави, – Михайло Поплавський

Изображение статьи

Українська мова має бути єдиною державною мовою. Запровадження другої державної мови – неприпустимо.

Так лідер виборчого списку Аграрної партії до Верховної Ради Михайло Поплавський у студії телеканалу NEWSONE висловився з приводу заяви голови Офісу Президента Андрія Богдана про можливе надання російській мові статусу регіональної на Донбасі.

«Відповідно до статті 10 Конституції України державною мовою в нашій країні є українська мова. Я голосував за закон про українську мову, який Рада ухвалила у квітні. І вважаю, що державною мовою повинна бути тільки українська. Так, у місії ООН з прав людини радять українській владі розробити закон про захист мов національних меншин і збереженням державної мови як одного з інструментів для інтеграції в суспільстві. Будемо працювати над цим питанням», – зазначив Михайло Поплавський.

За словами лідера виборчого списку, жителі окупованих територій Донбасу є такими ж українцями, як і решта громадян України, якою б мовою вони не розмовляли.

Зазначимо, 1 липня довкола мовного питання спалахнув скандал. Голова Офісу Президента Андрій Богдан озвучив неоднозначну заяву про можливе надання російській мові статусу регіональної на Донбасі. Така заява Богдана викликала обурення в суспільстві.

Останні новини