В української молоді поширюється заробітчанський стереотип, – Анна Мадей

Изображение статьи

На сьогодні серед молоді поширюється заробітчанський стереотип: якщо молода людина залишається в Україні, то вона автоматично стає невдахою.

Про це в ефірі програми «Правила життя» на телеканалі ZIK заявила Анна Мадей, №4 виборчого списку Аграрної партії до Верховної Ради, голова Молодіжного крила.

За даними соцопитувань, близько 70% молоді каже, що не бачить перспектив в Україні, тому молоді українці масово виїжджають за кордон.

«Зараз, за експертними підрахунками, від 7 до 9 мільйонів українців – на заробітках, і близько 60% наших співгромадян – це молоді люди до 40 років. За даними різних міжнародних громадських інстанцій, наприклад, Міжнародного республіканського інституту, сьогодні близько 70% молоді уже каже, що не бачить перспектив в Україні. І дві основні причини, які називає молодь у цих опитуваннях, – перше, це відсутність робочих місць, а також відсутність перспектив для самореалізації», – заявила Анна Мадей.

За її словами, в Україні взагалі немає молодіжної політики. Є понад 11 мільйонів молодих людей віком від 14 до 40 років, яких держава кинула напризволяще.

«Потрібно дати молоді робочі місця. Потрібно будувати нову українську економіку, фундаментом якої стане агросектор, що складає 20% ВВП країни та 40% валютної виручки. Тому принципова позиція Аграрної партії – розвиток переробної промисловості», – підсумувала голова Молодіжного крила Аграрної партії України.

Останні новини