Аграрна партія виграла суд проти Озерянської сільської виборчої комісії

Изображение статьи

Аграрна партія виграла всі 14 судових позовів проти Озерянської виборчої комісії Варвинського району Чернігівської області!

Чернігівський окружний адміністративний суд визнав протиправними та скасував постанови Озерянської сільської виборчої комісії про відмову у реєстрації чотирнадцяти кандидатам у депутати від Аграрної партії.

Сьогодні, 11 червня відбулися останні засідання суду, на яких кандидати в депутати від Аграрної партії успішно відстояли свої законні права.
Відмову сільської виборчої комісії визнано грубим порушенням та зобов’язав повторно розглянути подані документи Варвинською районною організацією Аграрної партії України для реєстрації ВСІХ 14-ти кандидатів в депутати.

Озерянська сільська виборча комісія протиправно не врахувала Рішення про реєстрацію структурного утворення політичної партії, що не має статусу юридичної особи від 28.09.2019, а саме – Варвинської районної організації Аграрної партії України. Інформація, що є законним підтвердженням, міститься в Єдиному державному реєстрі та офіційному запиті Головного управління юстиції Чернігівській області.

В Аграрній партії наголошують, в разі невиконання Озерянською сільською виборчою комісією рішення суду – політична сила буде подавати скаргу на Центральну виборчу комісію та ініціювати розпущення виборчої комісії. Та все ж, надіємося на здоровий глузд виборчої комісії та виконання рішення суду.

Аграрна партія України, маючи велику підтримку виборців у Варвинському районі, відстояла інтереси виборців у судовому порядку.

Це перемога над свавіллям і беззаконням не лише місцевої виборчої комісії, що порушила конституційні права та Закон України «Про місцеві вибори», а й осіб, які втручаються в роботу виборчої комісії, використовують адміністративний ресурс, дестабілізують ситуацію в регіоні, заважають законному праву бути обраним та перетворюють процес децентралізації на хаос.

Нагадаємо, 30 червня 2019 року відбудуться перші місцеві вибори у 66 об’єднаних територіальних громадах та додаткові вибори депутатів 30 сільських, селищних рад.

27 травня ЦВК включила Аграрну партію України до списку учасників місцевих виборів.

На місцевих виборах Аграрна партія України стабільно входить у трійку лідерів і є першою і єдиною позапарламентською політичною партією, яка перемогла на виборах в об’єднаних територіальних громадах.

Останні новини