Аграрна партія України об’єднала українців над річкою Збруч

Изображение статьи

Сьогодні, 22 січня, команда Аграрної партії разом з громадськістю і представниками духовенства утворили живий ланцюг єдності на мосту над річкою Збруч в рамках святкування Дня Соборності.

Саме тут 100 років тому зустрілися українці Сходу і Заходу, вийшли на центральну площу міста Підволочиськ та зачитали Акт Злуки.

«Для Аграрної партії цей день є символічним, адже всіх аграріїв України об’єднує земля. Водночас, ми усвідомлюємо, що соборність – це не лише спільна територія, а й духовна єдність, спільні цінності та ідеали, спільне розуміння того, якого майбутнього ми хочемо для нашої держави», - наголосив Голова Аграрної партії Юрій Крутько, виступаючи перед присутніми.

Традиційно представники Аграрної партії сформували дві колони по обох боках мосту та пішли назустріч один одному. Обидві колони зустрілися, символізуючи справжню мету єднання двох берегів єдиної України під кольорами волі, боротьби, незламного духу, хліборобської праці та землі. Учасники акції обмінялися короваями, а також, узявшись за руки, створили живий ланцюг.

Під час урочистостей представники духовенства провели молитву за Україну.

«Мало просто відсвяткувати цей історичний день. Потрібно назавжди усвідомити два титульні слова, які наголошує нам свято - єдність і соборність», - наголосив під час промови Папський місіонер отець Василь Баглей.

Також присутні вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих за волю України під час Революції Гідності, на Сході держави та тих, хто долучився до становлення єдиної суверенної та незалежної України.

Відзначимо, таке масштабне святкування відбулося вперше, оскільки на символічному мості єднання через річку Збруч зібралися майже всі представники Аграрної партії України з різних областей України.

«100 років тому Україна здобула незалежність, яка стала дороговказом для декількох поколінь. І зараз ми незалежні ось уже майже 30 років. Вже ціле покоління виросло, яке не знає, що таке радянщина. Але чи справжня ця незалежність, якщо наші співвітчизники шукають роботу за кордоном? Чи створені державою умови, щоб українці взялися за розбудову рідної країни? Але як і 100 років тому ми не маємо права нарікати. Бо не все залежить від нас. Але те, що нам під силу – ми маємо робити добре та на роки. Забути про політику, незгоди чи поділ портфелів. Взятися до справи. Протягнути один одному руку допомоги, як 100 років тому ми протягнули руку братання», – заявив під час заходу Голова Тернопільської обласної організації Аграрної партії Іван Чайківський.

Також привітав із величним історичним святом - Днем Соборності, і Голова Хмельницької обласної організації Сергій Іващук.

«Я переконаний, що ми маємо той історичний фундамент, який дозволить нам побудувати успішну, економічно та територіально незалежну Україну. Вважаю, що аграрії як ніхто об’єднують нашу країну. Адже хліб - святий як на Заході, так і на Сході, як на Півдні, так і на Півночі», - заявив партієць.

Разом з тим, як зазначила голова Молодіжного крила Аграрної партії Анна Мадей, сьогодні під час вшанування величної історичної події зібралося чимало української молоді, і це говорить про те, що вона залишається найбільш прогресивною і рушійною силою.

«Насправді в Україні багато молодих ентузіастів, справжніх патріотів, професіоналів, які вже сьогодні змінюють Україну на краще. І я щиро пишаюся, що саме Аграрна партія стала цією платформою, яка об’єднує молодь. Я щиро рада бачити стільки молодих облич, в яких настільки велика любов та сильна віра в Україну, що немає жодних сумнівів, що у нас з вами все вдасться», – зазначила Анна Мадей.

По закінченню святкування голова Аграрної партії Юрій Крутько, голова Молодіжного крила Аграрної партії Анна Мадей, голова Тернопільської обласної організації Іван Чайківський та голова Хмельницької обласної організації Сергій Іващук випустили в небо білих голубів як символ миру та віри у світле майбутнє.

Останні новини