Найкраща форма самозайнятості на селі – створення фермерських сімейних господарств, – Алім Міщук

Изображение статьи

Найкращою формою самозайнятості на селі є створення фермерських сімейних господарств. Тому один з пріоритетних напрямків діяльності Аграрної партії – утворення умов для підтримки та забезпечення розвитку приватних ініціатив державою.

Про це заявив заступник голови Аграрної партії України Алім Міщук, відповідаючи на запитання редактора видання «Україна аграрна».

«Наше завдання відродити, зберегти та осучаснити українське село. Ми знаємо, як забезпечити високі доходи селян і створити комфортні умови для їх проживання. Найкраща форма самозайнятості на селі – це створення фермерських сімейних господарств. І ми будемо добиватися, аби держава забезпечила та підтримала розвиток приватних ініціатив», – наголосив заступник голови партії.

За його словами, підтримка аграріїв конче потрібна, адже це обов’язково спровокує економічне зростання України.  Тоді, коли будуть створюватися виробництва з глибинною переробкою вирощеної сільськогосподарської продукції, збільшуватиметься експорт товарів з високою доданою вартістю та проводитиметься політика імпортозаміщення, Україна перестане бути «сировинним додатком», що одразу відобразиться на економіці нашої країни – стверджує Алім Міщук.

«Це стане реальністю тоді, коли в Україні буде забезпечено право приватної власності на землю. Ми усвідомлюємо, що необхідно запроваджувати цивілізований обіг земель сільськогосподарського призначення. Це стимулюватиме надходження інвестицій в аграрну галузь і забезпечить права власника землі самостійно розпоряджатись нею. Але сьогодні Україна не готова до введення ринку землі, оскільки необхідно прийняти цілу низку законодавчих актів, які б забезпечили прозорість, безпечність та законність операцій із землею, гарантували збереження її в руках українців та відповідних інститутів української держави», - зазначив партієць.

Він наголосив, що вже сьогодні в політичній силі є низка напрацювань з земельних питань, підготовлені законопроекти, які обов’язково розглядатимуться, «як тільки Аграрна партія створить свою фракцію у парламенті».

Останні новини