Сьогодні існує два реальних шляхи підвищити зарплати українцям, – Володимир Шандра

Изображение статьи

Підняття зарплат українцям має бути не популістичним передвиборчим гаслом, а результатом правильної управлінської політики та послідовної роботи чиновників. В основі мають лежати реальні, часто непопулярні, але ефективні реформи. Ті шляхи підвищення зарплат, які пропонує сьогодні держава, викликають самі запитання.

Так прокоментував одне з головних питань, що хвилюють сучасного українця, член Президії Аграрної партії України Володимир Шандра.

За його словами, шлях за принципом «забрати в одному місці – віддати в інше» - це шлях в нікуди. Аграрна партія сьогодні пропонує два більш реальних варіанти підвищити рівень зарплат: знизити наявні податки на заробітну плату та технологічно підняти продуктивності праці.

«В Україні всі погоджуються, що піднімати зарплати потрібно. Суперечка йде про розмір – 4200, 4800, а можливо 6000 грн? Аграрна партія за те, щоб українці отримували вищу зарплатню, але є питання до шляхів досягнення цієї мети. Одні кажуть, що кошти потрібно взяти на митниці, інші пропонують підняти податки. Ми ж бачимо два більш реальних шляхи: перший - зниження наявних податків на зарплату (до 25%), другий - технологічне підняття продуктивності праці», - наголосив Володимир Шандра.

Він зауважив, що в першу чергу, потрібно стимулювати технологічний розвиток підприємств, де зі збільшенням продуктивності праці можна буде піднімати й заробітну платню. Але, за його словами, це важко втілювати при наявній слабкій системі кредитування бізнесу, аграріїв: без залучення інвестицій та кредитів неможливо провести технологічне переозброєння підприємств та фермерських господарств.

«Банківська система повинна легко і доступно кредитувати бізнес», - зазначив партієць.

«Наразі податки на зарплату в нашій країні складають понад 50% від її розміру. Як наслідок – близько половини національної економіки перебуває в тіні, - підкреслив Володимир Шандра. -  Зниження відповідних податків – це шлях до підвищення реальних зарплат і детінізації економіки».

За словами Шандри, останніми роками зарплата і пенсія в Україні зростали не через економічний підйом, а через девальвацію гривні. Інструменти, які пропонує Аграрна партія, зможуть нарешті зламати цю ситуацію на користь українців, і мотивувати їх виводити свою діяльність з тіні.

Останні новини