Україна показала свій аграрний потенціал

Изображение статьи

Найбільшу аграрну виставку України та Східної Європи «Агро 2019» сьогодні відвідали голова Аграрної партії Юрій Крутько, його заступник Володимир Федоренко та голова Запорізької обласної організації АПУ Олег Ніколенко.

Сьогодні аграрний бізнес є одним із ключових для України. Саме такі заходи збирають тисячі фахівців агросфери з усього світу і стають платформою, де аграрії демонструють свої досягнення, діляться досвідом, обговорюють галузеві проблеми та шляхи їх вирішення. 

«Сьогодні кожна область України представила свій аграрний потенціал. Ми побачили, як розвивається внутрішній ринок нашої аграрної країни. Ми щодня спілкуємося з сільгоспвиробниками і в деталях знаємо кожну проблему аграріїв», - зазначили партійці.

За словами голови Аграрної партії Юрія Крутька, Україні потрібно підтримувати власного товаровиробника. 80% українських аграріїв - це малі фермери. Саме для них потрібно створювати такі умови, щоб фермери відчували себе повноцінними гравцями не лише на вітчизняному ринку, а й на світовому.

«Добре, що є програми компенсації на купівлю вітчизняної техніки. Аграрії сьогодні можуть отримати 25-40% компенсації. І ця програма, можу констатувати, працює на відмінно, без всіляких корупційних схем. Але цього замало. Сьогодні українських сільгоспвиробників стає все більше і нам потрібно розробляти програми підтримки для кожної галузі АПК, які стимулюватимуть українських товаровиробників. Тоді будуть створені нові робочі місця, і лише тоді запрацює українська економіка», - наголосив голова Аграрної партії.

Сприяння розвитку кредитування аграрної сфери повинно стати основним завданням нової влади. Про це наголосив голова Запорізької обласної організації АПУ Олег Ніколенко.

«В українських аграріїв немає доступу до довгострокових дешевих кредитів. Українські великі кредити працюють не на створення робочих місць, а на банк. Тому у нас гальмується розвиток аграрної галузі, і, зокрема, переробної промисловості. Сьогодні всі говорять про енергонезалежність. А що таке енергонезалежність?! У нас є рапс – це біодизель, у нас є кукурудза – це етанол.  Є багато успішних прикладів на місцях щодо заміщення газу. Їх вкрай важливо розповсюджувати по всіх регіонах. Але жодного заводу з переробки не створено. Уряд декларує лише стратегію і розповідає про плани. А над цим потрібно реально працювати», - підсумував партієць.

За словами заступника голови АПУ Володимира Федоренка, Україні потрібно переймати зарубіжний досвід кредитування підприємств аграрної сфери.

«Потрібно розробити такі програми кредитування сільгоспвиробників, які реально працюватимуть. Команда Аграрної партії разом з фахівцями аналізує досвід США, Австрії, Німеччини, Італії, Франції. Ми хочемо знайти і запропонувати оптимальний механізм кредитування, який спробуємо успішно реалізувати в українських реаліях», - додав Володимир Федоренко.

За словами партійців, завдання Аграрної партії – стати потужною парламентською фракцією, одним з завдань якої - створити необхідні умови для розвитку агарного бізнесу. А агарний розвиток, в свою чергу, стане поштовхом для розвитку соціальної сфери села.

Останні новини