Поплавський вважає, що умови співпраці України з МВФ мають бути переглянуті

Изображение статьи

Відмовитися від співпраці з МВФ, втричі знизити тарифи на газ, підвищити зарплати та встановити мінімальну пенсію на рівні 4000 гривень. Такими є першочергові завдання Аграрної партії у майбутньому складі Верховної Ради. Про це заявив лідер Аграрної партії Михайло Поплавський в ефірі телеканалу «112 Україна».

Політик пояснив, що Україні потрібно відмовлятися від співпраці з Міжнародним валютним фондом і вимагати від них списати наші борги.

«Що ми чуємо сьогодні від наших іноземних партнерів? Вони то підтримують, то обурені, то глибоко занепокоєні… А чим, окрім гучних заяв, допомогли наші дружні закордонні партнери? Вони хочуть від нас за копійки скупити чорноземи, вивезти ліс-кругляк, сировину, а нас, українців, зробити рабами на своїй землі. Україні потрібно відстоювати лише свої національні інтереси. Нам  потрібно бути незалежними і самостійно будувати нашу країну», - додав лідер партії.

За словами Михайла Поплавського, ціну на газ для населення сьогодні потрібно знизити втричі.

«Сьогодні малозабезпечені українці не в змозі платити за газ. Біля трибуни Верховної Ради ми вимагатимемо від нового уряду втричі знизити ціни на газ. Також необхідно знищити всі існуючі корупційні схеми в енергетичному секторі, розібратися з обленерго і переглянути ціни на електроенергію. А для населення сільської місцевості потрібно ввести пільгові тарифи на електроенергію», - сказав Михайло Поплавський.

У майбутньому парламенті Аграрна партія також вимагатиме переглянути пенсійну реформу і встановити мінімальну пенсію на рівні 4000 гривень.

«Крім цього, ми запровадимо продовольчу аграрну програму. Щоб головним годувальником міста залишалося село. Ми повинні розвивати аграрний сектор, який сьогодні є локомотивом української економіки. Тому, новим прем’єр-міністром України і міністром АПК має бути представник від Аграрної партії - люди з аграрної сфери. Але все це залежить від ефективності роботи нового парламенту», - наголосив лідер Агарної партії.

Михайлу Поплавському сьогодні важко спрогнозувати наскільки ефективною буде робота майбутньої Верховної Ради: «мені здається, 70% нового складу парламенту буде молодь, 30% - досвідчених депутатів. Але потрібно балансувати молодість і досвід. Якщо ми це збалансуємо, тоді можна буде конструктивно будувати Україну і очікувати на позитивні зміни», - підсумував лідер партії.

Останні новини